Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

 

Augusztus 20. a magyaroknak egyszerre jelenti az ország jövőjét meghatározó döntéseket, a kijelölt célokért vívott harcokat és a nemzet megtartását szolgáló építő munkát - emelte ki Varga Mihály a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen, amelyen Áder János államfő megbízásából elismeréseket adott át az államigazgatás, a tudományos és a gazdasági élet területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakembereknek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint Varga Mihály az eseményen hangsúlyozta: “Szent István olyan hazát akart teremteni, amelyet magukénak éreznek a magyarok, és amely biztonságot nyújt számukra. Hozzátette: “csak a lelkében erős nemzet építhet erős országot.”

“Ha meg kívánjuk őrizni hazánkat, nekünk is – ahogyan Szent István korában – meg kell hoznunk a döntéseket, meg kell vívnunk a magunk harcát, és el kell végeznünk az építő munkát. A történelmi józanság arra int bennünket, hogy vigyázzunk mindarra, amit elértünk, és tegyük ezt azért, mert ma is veszélyeknek vagyunk kitéve” – fűzte hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

A miniszter elmondta: az elismerésben részesültek nemcsak munkájukkal, hanem személyes példaadásukkal is hozzájárulnak Magyarország előrejutásához.

A közlemény szerint a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést Elek János, az Állami Számvevőszék főtitkára vehette át.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje elismerésben Benkovics Alajos, a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség társadalmi elnöke és Kurucz Zsigmond, az Ipartestületek Országos Szövetségének örökös tiszteletbeli elnöke részesült.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést tizenegyen, a Magyar Arany Érdemkeresztet heten vehették át, és egy Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést is átadott a miniszter.