A világ kilencedik legbiztonságosabb helye Magyarország

 

A brit külügyminisztérium (FCO) a közelmúltban történt terrortámadások után közölte az alacsonyabb kockázatúnak minősülő országok listáját, melyen hazánk a kilencedik helyen szerepel.

A legnépszerűbb brit turisztikai célpontok közül néhányat – köztük Spanyolországot, Franciaországot, Törökországot, Tunéziát és Belgiumot – a közelmúlt eseményei miatt veszélyesnek minősítettek.

Hófedte hegyek közelében fekszik a chilei főváros, Santiago; az ország első helyen áll a Daily Star listáján - képünk illusztráció (MTI Fotó: Beliczay László)

Hófedte hegyek közelében fekszik a chilei főváros, Santiago; az ország első helyen áll a Daily Star listáján – képünk illusztráció (MTI Fotó: Beliczay László)

Az FCO által közölt információk alapján a Daily Star által összeállított legbiztonságosabb turisztikai célpontok 10-es világlistáján Magyarország is szerepel, Közép-Európából egyedüli országként. A cikk szerint a történelmi városok, mint például Budapest, tele vannak építészeti szépséggel és hazánk vidéke lenyűgöző – olvasható a Daily Star-on.

A többféle írásmódú Carrauntoohil Írország legmagasabb hegye: 1040 méter, de fekvésének köszönhetően a táj magashegyi jellegű; az ország tizedik helyen áll a Daily Star listáján - képünk illusztráció (MTI Fotó: Makleit László)

A többféle írásmódú Carrauntoohil Írország legmagasabb hegye: 1040 méter, de fekvésének köszönhetően a táj magashegyi jellegű; az ország tizedik helyen szerepel a Daily Star listáján – képünk illusztráció (MTI Fotó: Makleit László)

Mint írják, Magyarországon alacsony a terror fenyegetettség, de tisztában kell lenni a kockázattal, hogy a terroristák nem válogatnak, és elsősorban a nyilvános helyeken támadnak, beleértve a külföldiek és a külföldi utazók által látogatott helyeket is.

A Daily Star listáján olyan országok szerepelnek, amelyeket az FCO alacsony vagy minimális kockázatú kategóriába sorolt és emellett turisztikai szempontból vonzó helynek számítanak:

  1. Chile

  2. Svájc

  3. Bhután

  4. Tuvalu

  5. Fidzsi-szigetek

  6. Új-Zéland

  7. Izland

  8. Málta

  9. Magyarország

10. Írország