Több terrorista is életét veszthette a robbanásban

 

Újabb emberi maradványokat találtak a nyomozás során a felrobbant ház maradványai között a katalán városban, de az azonosításuk még nem történt meg - közölte a legfrissebb fejleményeket a közmédia tudósítója Barcelonából. Mint ismeretes, a csütörtöki véres merényleteket megelőzően szerdán egy korábban gázrobbanásnak vélt tragédiában két ember meghalt, mint utólag kiderült, az esetnek köze lehet a terroristák által elkövetett támadásokhoz.

Újabb emberi maradványokat találtak a spanyol nyomozóhatóságok a felrobbant alcanári ház maradványai között – mondta el a közmédia tudósítója Barcelonából.

Mint elmondta, a DNS-azonosítás még nem fejeződött be, tehát nem tudni, hogy nem-e a még körözés alatt álló utolsó gyanúsított, Younes Abouyaaqoub földi maradványairól van-e szó, de az biztosnak tűnik, hogy a romok alatt egy harmadik holttest is van.

Egyébként a spanyol (és a katalán) hatóságok még mindig Younes Abouyaaqoub-ot tartják a merényletek értelmi szerzőjének – hangzott el. Sajtójelentéseket ismertetve a közmédia tudósítója elmondta, hogy a spanyol lapok szerint nagy szerencsén múlt, hogy nem egy nagyobb horderejű támadás történt.