Botka: vissza kell térni Európához

 

"Akkor tudunk boldog, összetartozó nemzete lenni a Kárpát-medencének, ha nagyobb felelősséget vállalunk egymásért, határon innen és túl is" - mondta a szocialista miniszterelnök-jelölt.

“Akkor tudunk boldog, összetartozó nemzete lenni a Kárpát-medencének, ha nagyobb felelősséget vállalunk egymásért, határon innen és túl is” – mondta Botka László a szegedi önkormányzat Szent István király és Gizella szobránál tartott ünnepségén.

Egység

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, a hazafiság számára azt jelenti, hogy “a következő nemzedéknek is megóvjuk történelmi, kulturális örökségünket, szétszakadó társadalmunkat pedig ismét egybeforrasztjuk”.

A csongrádi megyeszékhelyen az elmúlt években elért eredményeket sorolva Botka László kijelentette, “magyar emberként nem elégedhetünk meg azzal, hogy saját otthonunkban, a város falain belül rendet látunk”. Hangsúlyozta, nem hagyhatja, hogy miközben a szegedieknek “a lehetőségekhez képest jó élete van, a város szépen gyarapszik”, “az ország nagyobbik fele egyértelmű vesztese lett az elmúlt éveknek”.

Szegénység

A szocialista politikus szerint Szent István álma beteljesületlen maradt, hazánk egyre távolabb kerül Európától. Csongrád megye és az ország hét fejlesztési régiója közül további három az unió legszegényebbjei közé süllyedt, az emberek többségének sorsa rosszabbra fordult – tette hozzá.

Az emberek joggal érezhetnek dühöt és elégedetlenséget, ha az ország állapotára gondolnak, mert a nemzet vezetői nem tesznek semmit azért, hogy a helyzet megváltozzon – monda Botka László.

Országjárás

A szocialista politikus kitért arra, az elmúlt hónapokban országjárásra indult, hogy a szegedi példát ajánlja mintául. Olyan átfogó programot dolgozott ki, amely központi eleme a szegénység, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és az ordító igazságtalanságok megszüntetése – mondta.

A leszakadó családokról, az idősekről, az oktatás, az egészségügy problémáiról beszélve a polgármester hangsúlyozta, az egész ország tanulhatna abból, “amit mi közösen Szegeden elértünk”.