Spöttle: Megnégyszereződött a maffiózók száma Németországban

 

10 év alatt megnégyszereződött a Németországban élő maffiózók száma – Merkel kampányüzenete eközben az, hogy „Olyan Németországért, amelyben az ember jól és szívesen él.”

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: klasszikusan az olasz maffia terjeszkedik Németországban.

Jelenleg 564 veszélyes maffiózót tartanak nyilván; a maffiózók nagy része fehér galléros bűncselekményt követ el, így például az olaszországi bűncselekményekből származó pénzeket mossák tisztára, és üzleteket tartanak fenn, ahol a valóságnál sokkal magasabb napi bevételt könyvelnek el, az így leadózott pénzekből pedig irodaházakat, lakóházakat vesznek, melyet kiadnak.

Havi szinten ezzel eurómilliókra tesznek így szert – fűzte hozzá.

A szakértő elmondta, az elmúlt 10 évben mindössze 102 esetben sikerült valamilyen vádemelést indítványozni.

Georg Spöttle arról is beszélt, hogy az olaszok leginkább egymással dolgoznak.

A libanoni maffia Európa egyik legnagyobb drogmaffiája, mely egész Németországot uralja: ők előszeretettel szippantják be a kiskorú fiatalokat, és felhasználják őket drogfutároknak. Sok nigériai fiatalt is bevonnak drogterjesztőnek.

A fehérgalléros bűnözést az átlag német állampolgár nem érzékeli, de a drogdílerek jelenlétét már igen, hiszen romlik a közbiztonság – fűzte hozzá Georg Spöttle.