Mi lesz a csúcstech következő nagy dobása?

 

A high-tech ipar évente előáll valami nagy-nagy ígérettel, a varázstermékkel, ami a lanyhuló okostelefon piac várható bevételkiesését ellensúlyozni tudja majd.

Bár némi pezsgést jelentenek a piacon a drónok, valami keveset a virtuális valóság eszközök, meg a hordozható okoseszközök, de a megváltás nem tőlük fog érkezni a Consumer Technology Association (CTA) jelentése szerint.

Mint a Statista ábrája mutatja, az öt legfontosabb (az Egyesült Államok iparági bevételeinek mintegy 53 százalékát adó) területen érdemi növekedést csak a 4K UHD tévék hoztak.

Infographic: How Big Are the

Az ábra milliárd dollárban mutatja a 2017-es várható bevételeket (sárgával).

Balról haladva sorrendben a hordozható okoseszközök (órák, okoskarpántok és egyebek), az okosotthon eszközei, a 4K UHD televíziók, a hangvezérelt eszközök (alábbi videón példaként az Amazon egyik egyszerűbb terméke); a virtuális realitás holmik (sisakok, szemüvegek) és a drónok becsült idei piaca látható.

A CTA számításai szerint a széles körű elterjedtségük ellenére az okostelefonok eladott darabszáma még mindig 3 százalékkal nőhet, eladásuk elérheti a 185 millió darabot, ami a tavalyihoz képest 2 százalékkal többet, 55,6 milliárd dollárt fialhat.