Nagy szerelmek hétvégéje a Kultkikötőben

 

Ezen a hétvégén három izgalmas szerelmes történettel várja nézőit a balatonföldvári Kultkikötő. Szép Ernő Vőlegénye, az ExperiDance Gyöngyhajú lány balladája és a Szabó Lőrinc különleges szerelmi háromszögéről mesélő felolvasó színházi előadás is romantikus nyárestét ígér.

Augusztus 17-én, csütörtökön este Örök szerelem címmel Szabó Lőrinc, a költő felesége és a költő szeretőjének szerelmi háromszögéről szóló felolvasó színházi előadáson vehetnek részt a balatonföldvári Kultkikötő nézői. Egyszer, idős korában valaki azt mondta Szabó Lőrinc feleségének, Mikes Klárának, hogy szerelem nem létezik. „Akkor én voltam az egyetlen szerelmes az egész világon” – válaszolt Mikes Klára, akinek szerelmét mi sem bizonyítja jobban, hogy nemcsak férje, hanem barátnője (és a költő szeretője), Korzáti Erzsébet sírjára is hordta a virágot. A felolvasó színházi előadás közreműködői: Nyáry Krisztián, Kerekes Viktória és Kurta Niké.

Szabó Lőrinc szobra a debreceni Kossuth téren. Az egészalakos portrészobor Lestyán Goda János szobrászművész 2002-ben felavatott alkotása. MTVA/Burghardt Ferenc

Szabó Lőrinc szobra a debreceni Kossuth téren. Az egészalakos portrészobor Lestyán Goda János szobrászművész 2002-ben felavatott alkotása.
MTVA/Burghardt Ferenc

Augusztus 18-án, péntek este a Gyöngyhajú lány balladája ígér különleges előadásélményt az ExperiDance Produkció előadásában. Mindenkiben ott van a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni „felnőtt köntösbe”! A Gyöngyhajú lány balladája című musical egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton-part ősi, mitikus legendáit. A színpadon 24 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! A balatonföldvári Kultkikötő nézőit egy olyan történet várja, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes!

Augusztus 19-én, szombaton este az  Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum közös előadása, a Vőlegény érkezik a Kultkikötőbe. Szép Ernő a legnagyobb zsonglőr, kötéltáncos, illuzionista a magyar irodalomban, a Vőlegény pedig az egyik fő attrakció. Az első felvonás szédítően kavargó burleszk, a második krimiszerűen izgalmas szerelmi párbaj, mely egyszerre gyöngéd és tébolyultan erotikus, mindennek tetejében egy fogorvosi székben játszódik. Novák Eszter rendezésének főszerepében Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás tér vissza ismét a balatonföldvári Kultkikötő színpadára.

Pappa Pia jelenetfotó. Szabó-Kimmel Tamás

Szabó Kimmel Tamás a Pappa Pia című magyar filmben 

A gyerekeket Földváron szombaton és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnap délelőtt, míg Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton délelőtt várják izgalmas előadások. A Mesés Kikötőbe jön a Van egy mesém, Rémusz bácsi és a Lúdanyó meséi is.