MSZP: gyakorlat Szegeden, hogy a képviselők ingyen parkolhatnak

 

Az MSZP szerint 1996 óta működő gyakorlat a városban, hogy Szeged életének néhány fontos szereplője, például parlamenti és önkormányzati képviselők munkavégzésükhöz ingyenes parkolási lehetőséget kapnak a parkolási cégtől. Ez a gyakorlat a fideszes városvezetés idején is működött.

Az MSZP MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Fidesz felszólította Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy mondja el, mit tud a szegedi parkolási botrányról.

“A szegediekkel méregdrága parkolási díjakat fizettet, de ő maga több szocialista politikusnak, hozzátartozóinak, barátainak, teljesen ingyenes parkolást intézett el évekre Szegeden” – írta a kormánypárt.

Az MSZP reagálásában kifejtette: az 1996 óta fennálló gyakorlat a fideszes városvezetés idején is működött, az utóbbi években ingyenes városi parkolási lehetőséghez jutottak közül többen sorolhatók a Fideszhez, mint az ellenzékhez.

Ez azonban nem akadályozza meg a kormánypártot, hogy felbéreljen egy “álügyvédet” és mondvacsinált vádakkal álljanak elő – utalt az MSZP az ügyben sajtótájékoztatót tartó Szabó Bálintra.