A Virtuózok és Bogányi Gergely adnak ünnepi koncertet a Margitszigeten

 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ad otthont Bogányi Gergely zongoraművész és a Virtuózok ünnepi koncertjének augusztus 20-án a Budapesti Nyári Fesztiválon.

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát Héja Domonkos vezényli, a műsort Batta András és Varga Edit vezetik, az est rendezője Novák Péter. A gálakoncerten színpadra lépnek a harmadik évad döntősei és korcsoportgyőztesei, valamint a korábbi évadok tehetségei: Kristóf Réka énekes, Abouzahra Amira hegedűs, Beeri Benjámin énekes, Lukács Gergely tubás, Simic Aleksander csellista, Lugosi Dániel Ali klarinétos, Szüts Apor zongorista, Csabay Zsuzsanna fuvolista és Váradi Gyula hegedűs – közölte a Szabad Tér Színház kedden az MTI-vel.

Virtuózok válogató 2017

A fiatalok a televízióban bemutatott zeneművek mellett új darabokkal is készülnek. A műsor első felében Bogányi Gergely Liszt-, Kossuth- és Prima-díjas zongoraművész Boros Mihály zongoristával Schubert-, Debussy- és Beethoven-műveket ad elő.

Ezen a napon a MAHART Színházi hajójárat nem közlekedik. A Margitszigetre érkezéshez a szervezők a 26-os busz sűrített járatait javasolják, amely ezen a napon 18 órától csak az Árpád híd felől közlekedik, rövidített útvonalon: az Árpád híd M és a Centenáriumi emlékmű között. A koncert után a különjáratok ugyanezen az útvonalon, de a Nyugati pályaudvarig szállítják a színház vendégeit.

A fesztivál Városmajori Szabadtéri Színpadán 19 órától Szalóki Ági ad koncertet Csak egy nap a világ címmel, amelyen a harmincas, negyvenes és ötvenes évek magyar swingslágerei és francia sanzonok hangzanak el.