Milliókkal söpörte le a legdrágább ingatlant a trónról ez a kacsalábon forgó kastély

 

Jerry Perenchio néhai médiamogul otthona elég impozáns az Amerika legdrágább ingatlana címhez.

A legdrágább eladó amerikai otthont, egy Los Angeles Bel Air negyedében álló házat 350 millió dollárért (91 milliárd forint) kínálják. Ezzel a kitűzött összeggel pedig kenterbe veri a korábbi csúcstartót, a táskatervező, Bruce Makowsky luxus komplexumát. Ezt jelenleg Beyoncé és Jay Z próbálja jócskán ár alatt,  72,2 milliárd forint helyett 23 milliárd forintért megkaparintani az ikreikkel kibővült családnak.

A második helyezett:

A 38 ezer m²-es palotában 12 szoba, 21 fürdőszoba, három konyha, bowling terem, mozi, bárral ellátott medence és egy édességgel teli, Willy Wonka szerű szoba is található. Az ár tartalmaz egy helikoptert, saját luxus autógyűjteményt, temérdek művészeti alkotást, sőt, 7 fős bentlakásos személyzetet is, akik lesik majd az új tulajdonos kívánságait.

Az új csúcstartó:

Mindez azonban semmi az új trónkövetelő kastélyhoz képest, mely Jerry Perenchio néhai médiamilliárdos több mint 2300 négyzetméter alapterületű, francia neoklasszikus stílusú otthona. Az 1930-as években épült házat, eredetileg Sumner Spaulding építész adta ajándékba feleségének.

A világos mészkőhomlokzatú épületben bálterem, reprezentatív szalon és ebédlő, valamint borospince is található, és gondozott kertek mellett szabadtéri és fedett úszómedence, teniszpálya és 40 autót befogadó fedett parkoló is tartozik hozzá.

A palota az 1986-ban elhunyt médiamogul Henri Samuel építész tervei alapján átépíttette, három évtized alatt 41 ezer négyzetméteres birtokká növelte az épülethez tartozó birtokot, melyen most egy Wallace Neff tervezte vendégház is áll.