Rég halogatott álmok valósulhatnak meg a Modern városok programban

 

Összesen 3400 milliárd forintnyi beruházással csaknem 260 projekt valósulhat meg a Modern városok program keretében - mondta Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az energiaügyekért felelős államtitkári posztot is betöltő politikus kiemelte: a kezdeményezés korszakalkotó programja a kormánynak, s a balliberális kormányokkal ellentétben a fő céljuk az volt, hogy erősítsék a vidéket.

A vidék erősítésének motorja a 2015-ben meghirdetett Modern városok program, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a városok a fejlődés mozgatórugói legyenek az adott régióban.

A program 3400 milliárdos forrással valósulhat meg, és a fejlesztéseket a városokkal közösen határozta meg a kormány – közölte, emlékeztetve arra, hogy minden megyei jogú várossal kötöttek együttműködési megállapodást.

A gazdaságfejlesztésen belül rég halogatott álmok valósulhatnak meg – jegyezte meg, előzményként megemlítve, hogy több mint ezer milliárd forint adósságtól mentesítették az önkormányzatokat, amelyek így tiszta lappal tudják fogadni a forrásokat.

Rámutatott: csaknem 260 fejlesztési projekt, közte ipari parkok, kulturális, egészségügyi, sportlétesítmények, munkahelyteremtő beruházások, közlekedési fejlesztések valósulhatnak meg. Olyan modern városok jöhetnek létre, ahol javulnak az életkörülmények, és minden, a családi és közösségi lét szempontjából fontos létesítmény megtalálható – fejezte ki reményét a kormánypárti politikus.

Aradszki András választókörzete fejlesztéseiről szólva közölte: többek között új iskolákat építenek, megújul a szakképzés rendszere, fejlesztik az egészségügyi intézményeket. 2022-ig Érd más programokkal összesen mintegy 130 milliárddal gyarapodhat, ezek döntő része központi költségvetési forrás – jelezte.