Iskolatáskát gyűjt a Vöröskereszt a nagycsaládosoknak

 

Legalább ezer nagycsaládosnak van szüksége Hajdú-Bihar megyében segítségre.

Szinte elérhetetlen távolságra van egy új iskolatáska megvásárlása több nagycsaládosnak is. Ezért indította el a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete az úgynevezett “használttanszer-közvetítést”.

Az akciót a tanév végén indították el, de a nagy hajrá augusztus elejével kezdődik.

A szervezet önkéntesei és munkatársai tehát szívesen veszik, ha a gyerekek és szüleik beviszik a Hajdú-Bihar Megyei Szervezet valamelyik területi irodájába a már megunt, de még használható iskolai felszereléseiket. Érdemes lehet a folyamatba bevonni a csemetét is, hiszen az empátiafejlesztést érdemes minél előbb elkezdeni.

“Ha a tanév eleji készülődéskor a kicsik eszébe jutnak azok az ismert vagy ismeretlen társaik, akik nehezebb körülmények között élnek, rengeteget tudnak segíteni” – mondta a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének kommunikációs referense. Piros Éva hozzátette, leginkább iskolatáskára és tornafelszerelésre van szükség, de minden felajánlásnak nagyon örülnek, mert az elmúlt években eddig minden adománynak találtak helyet.

“Nagyjából ezer családnak van szüksége segítségre a tanévkezdéshez Hajdú-Biharban, és az elmúlt években egyszer sem volt olyan, hogy nálunk maradt valami. A gyerekek nagyon örülnek, ha iskolatáskát kapnak, még akkor is, ha az használt, hiszen azt ma már nem igazán lehet tízezer forint alatt kapni, ami komoly megterhelést jelenthet” – részletezte Piros Éva.

Nemcsak az iskolatáska lehet az egyetlen megterhelő költség. Ez esetben is igaz lehet a mondás, amely szerint sok kicsi sokra megy. Összeszámolva ugyanis a tornafelszerelés, a tolltartó,a  körző, a vonalzó, a füzetek, az ecsetek, a vízfesték, a ceruza, a toll, és még a sok egyéb, amelyekre a kisiskolásoknak szüksége van, önmagukban talán nem drágák, de a pénztárnál állva, amikor elkérik az árat, valószínűleg minden szülő megkérdezi magától, hogy vajon mi kerülhetett annyiba azon a sok kacaton.

Várják a támogatásokat

A programot augusztus 31-én zárják le, hogy a holmit még szétoszthassák a szervezet munkatársai, de ha valaki később vinne adományt, mert nem tetszik, vagy túl sok lett, azt is szívesen fogadják.

Piros Erika hangsúlyozta, nagyon örülnek, ha meglátogatják a területi irodákat a jószívű, segítő szándékú gyerekek is, hiszen ezek az adományok nem csak anyagi, hanem sokszor nagy lelki megnyugvást is jelentenek.

Az adományokat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének területi irodáiba várják, amelyek hétfőtől csütörtökig reggel fél nyolctól délután négyig, pénteken pedig szintén reggel fél nyolctól délután fél kettőig vannak nyitva.

A címlapkép illusztráció.