Momentum: üzleti titok a fesztivál elszámolása

 

Továbbra sem árulja el a Momentum, miből szerveztek fesztivált Bodajkon – írja a Figyelő. A hetilap tudósítója részt vett a fesztiválon, ahol a párt szóvivőjétől megkérdezte, hogy a 35-40 millió forintos költségvetésű Nyitás Fesztivált miből finanszírozták, azonban a szervezők csak 10 millió forintig jutottak az elszámolásban.

Átláthatóságot hirdetnek, mégis zavaros válaszokat adnak az elszámolási kérdésekre a fél éve párttá alakult Momentum tagjai. A Figyelő rendezvényszervezési tapasztalatokkal rendelkező szakembert kért fel arra, hogy saccolja meg, mennyibe kerül egy többnapos vidéki fesztivál megszervezése, ahol olyan zenekarok lépnek fel, mint a Wellhello, a Soerii & Pulek vagy az Anima Sound System.

A szakértő szerint legalább 35-40 millió forintos költségvetéssel kell számolni egy olyan rendezvényen, ahol többek között színpadtechnikára, hangosításra és helyszínbérletre is szükség van.

A lapnak nyilatkozó Hajnal Miklós, a párt szóvivője szerint körülbelül ezren vettek jegyet a fesztiválra, amit, ha felszorzunk a belépőjegy árával, mintegy 10 millió forintos bevételről beszélhetünk. Azonban a fennmaradó 25-30 millió forintos költségek elszámolására a Momentum egyik tagja sem volt hajlandó válaszolni, arra hivatkozva, hogy mindez üzleti titok. Azonban még egy hozzávetőleges költségvetést sem találni a párt honlapján, amely egyébként korábban szinte minden közéleti akciójában az átláthatóságot kérte számon.

A Figyelő emlékeztet: nem ez az első eset. Korábban Juszt László tette fel a kérdést arról, hogy miből finanszírozta a párt tüntetése során a többmilliós színpadot és látványtechnikát.