Ijedtében lenyelte a milliárdokat érő gyémántokat az ügyetlen rabló

 

Nem tudott elmenekülni és néhányat így próbált meg mégis megtartani.

Kilenc darab hatmillió dollár (közel 1,6 milliárd forint) összértékű gyémántot nyelhetett le egy férfi a rendőrség gyanúja szerint, amikor megpróbált kirabolni egy hongkongi ékszerboltot – jelentette a helyi média.

Illusztráció. Fotó: MTI/EPA

Illusztráció. Fotó: MTI/EPA

A rablást Hongkong forgalmas központjában akarták elkövetni csütörtök délután, amikor az ékszerbolt személyzete ebédelni ment, és csak egyetlen alkalmazott volt az üzletben. Ő nyitott ajtót a férfinak, aki gyémántot akart vásárolni.

A rabló leütötte az alkalmazottat, és megpróbálta kinyitni a széfet, ám a biztonsági rendszer azonnal működésbe lépett. A tulajdonos azonnal hívta a rendőrséget, amely pillanatok alatt a helyszínre érkezett.

Az alkalmazottat eszméletlenül találták a padlón, a gyanúsítottat pedig a raktárban elbújva. A férfinél találtak nyolc darab 5,4 millió amerikai dollár értékű gyémántot, és feltételezik, hogy kilenc másikat lenyelt. A gyanúsította egy közeli kórházba szállították.

A nyomozók azt már kiderítették, hogy a férfi jordániai útlevéllel érkezett Hongkongba, és a nap folyamán már megfordult az üzletben, valószínűleg terepszemlét tartott.