Origo: Vona a nyugdíjasokon gúnyolódik

 

A portál a jobbikos pártelnök Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére írt Facebook-bejegyzését értelmezi.

Vona Gábor hosszasabb Facebook-bejegyzést tett közzé, amiben Orbán Viktor a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban elmondott beszédére reagált.

Az Origo szerdán „válaszolt” a Jobbik elnökének írására, melyben szerintük „Szanyi Tibort is megszégyenítő stílusban minősítgeti Vona Gábor a nyugdíjasokat”. A portál kiragadja, a többi között, a pártelnök egyik lakossági fórumáról a tett jellemzését az „arra tévedt fideszes nyugdíjasokról”: „akiknek a szemükben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt, miközben húzták a kis bevásárló kocsijukat és a TV2-s hazugságokat ismétlik”.

„A harmincas éveinek végét taposó pártelnök, az egyre csillapíthatatlan hataloméhségében már azt sem veszi észre, ha nagy buzgóságában belegázol közel 3 millió időskorúba” – sommáza Vona szavait a portál.

Vona Gáborról, az emberről pedig több mindent megtudhattunk egyetlen Facebook posztból, mint a több hónapos álruhás országjárásából vagy akár Simicska Lajos összes médiafelületén folytatott kampányból – írják.