Brüsszel nem enged a kvótarendszerből

 

Brüsszel minden eszközzel és rohamléptékben Magyarországra akarja erőltetni a kvótát - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ az Európai Bizottság szerdai bejelentésére.

Újabb szakaszba léptette szerdán az Európai Bizottság (EB) az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ erre úgy reagált, hogy az Európai Bíróság főtanácsnoka mellett a brüsszeli bizottság is újabb nyomást próbál gyakorolni azokra a tagállamokra, amelyek elutasítják a Soros-tervet és a migránsok betelepítését.

Úgy vélik, mindez azt jelzi, hogy felgyorsítják a Soros-terv végrehajtását. Hozzátették, a kormány nem a migránsok betelepítésében és elosztásában, hanem a határok védelmében látja a megoldást és ezért mindent megtesz a magyar és az uniós határok védelméért.

Magyarország saját pénzéből 260 milliárd forintot költött a határvédelemre, Brüsszel ezekhez a költségekhez nem járult hozzá. A hatályban lévő magyar törvények garantálják a határok hatékony védelmét. Brüsszel támadása a kvóta elutasítása és a tranzitzóna ellen nem más, mint a magyar bevándorláspolitika és a kerítés lebontására irányuló kísérlet – írták.