Már online is lehet hajót bérelni a Balatonon

 

Reneszánszát éli a magyar tenger a turisták, pihenni vágyók körében, a tó pedig elválaszthatatlanul összekapcsolódik a hajózással. A Boatly nevű magyar startupnak köszönhetően mostantól bárki néhány kattintással bérelhet magának vitorlás, vagy elektromos hajót a neten. A szolgáltatás egyelőre a Balatonon érhető el.

Egyre népszerűbbek a különböző megosztáson alapuló (sharing economy) szolgáltatások itthon is. A fuvarmegosztók használata már napi rutinná vált sokak körében, de cserélhetünk könyvet, vagy videojátékot, igénybe vehetünk professzionális takarítást, vagy textiltisztítást, de akár bérelhetünk szerszámokat, háztartási- vagy sporteszközöket, különböző magyar szolgáltatóknak köszönhetően.

A frissen alapított Boatly nevű magyar startup pedig ugyanezt a modellt alkalmazza a hajóbérlés területén. Az online platformon keresztül magánszemélyek, vagy cégek is bérbe adhatják hajóikat kapitánnyal együtt vagy anélkül.

Hajó - tenger - balaton - bérlés
„A Boatly egy kiváló lehetőség a tulajdonosok számára, hogy azokban az időszakokban, amikor éppen nem használják hajóikat, pénzt keressenek a bérbeadással, amivel hozzá tudnak járulni a fenntartási költségekhez. A felhasználók számára pedig ennél kényelmesebb megoldás nincs, hiszen mindössze néhány kattintással, akár otthon a kanapéról is ki tudják választani és le tudják foglalni a kívánt hajót” – fűzte hozzá Deák Márton. A vállalkozásban már egy magyar kockázati tőke alapkezelő, a Core Venture Közös Magvető Kockázati Tőkealap is fantáziát látott, így be is fektetett a cégbe.

Bővebben a témáról itt olvashat.