Az egyetemmel együtt bankot is kell választaniuk a fiataloknak

 

A 18-24 éves fiatalok több szempontból mást várnak egy banktól, mint az idősebb generációk – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásból. Sokan közülük most választhatnak maguknak bankot: hamarosan kihirdetik a felvételi ponthatárokat, és a bankszámlával még nem rendelkező felsőoktatásba bejutott hallgatók számára eljöhet a számlanyitás ideje.

Szerdán (július 26. ) teszik közzé a felsőoktatási felvételi ponthatárokat az egyetemek és főiskolák, a tanulmányok megkezdése előtti felkészülésnek pedig sok esetben része az új bankszámla nyitása is. Erre szükség lehet ahhoz, hogy a diák maga tudja fizetni egyetemi vagy éppen kollégiumi költségeit, az albérlet díját, illetve annak közüzemi számláit, de ha például a szülők más városban laknak, akkor vészhelyzet esetén jól jön, ha néhány órán belül tudnak pénzt utalni a gyereknek.

A CIB Bank megbízásából készített, reprezentatív kutatás szerint a 18-24 éves korosztály sok szempontból mást vár el a pénzügyi szolgáltatóktól, mint általában a felnőtt lakosság. A felmérésből kiderült, hogy az okostelefonos applikációt a teljes lakosság nagyjából egyharmada tartja fontos követelménynek a bankjával kapcsolatban, miközben a 18-24 éveseknél jóval magasabb, 45 százalékos ez az arány. Ez nem meglepő, hiszen a kutatás szerint ennek a generációnak 93 százaléka szokott mobileszközön internetezni, míg a teljes lakosság körében ez az arány 77 százalék.

Stockphoto - bankkártya - hitelkártya
A CIB Bank azoknak, akik már elmúltak 18 évesek, de még nem töltötték be a 24. életévüket, és bemutatják nappali tagozatos diákigazolványukat, az ECO bankszámlát Diákkedvezménnyel nulla forintos számlavezetéssel kínálja. Ráadásul azoknak, akik 2017. január 1. és 2017. december 31. között nyitják meg a számlát, a VISA Inspire elektronikus bankkártya díja is nulla forint az első évben csakúgy, mint a 2017. december 31-ig a mobilalkalmazáson és az internetbankon keresztül indított belföldi eseti forint átutalási megbízások tranzakciós díja.

Bővebben a témáról itt olvashat.