V4 Híradó: Szlovákia úton a teljes foglalkoztatottság felé

 

6,9 százalékpontra csökkent júniusban a munkanélküliségi ráta Szlovákiában, vagyis jelenleg 188 ezer álláskeresőt tartanak nyilván – hangzott el az M1 V4 Híradójában.

A szlovák miniszterelnök kijelentette, az ország történetében még soha nem volt ennyire alacsony a munkanélküliség mértéke. Robert Fico emlékeztetett, hogy 2001 januárjában még csaknem 20 százalékos volt a munkanélküliség aránya, és ezt sikerült mostanra ledolgozniuk. A Szociális Biztosító adatai alapján Szlovákiában az idei évben az új munkahelyek száma meghaladta az 56 ezret, és a kormány további 85 ezer új munkahely kialakításán dolgozik.

Lengyelország emlékezett

Felvonulással emlékeztek a zsidók deportálására Varsóban. A tömeg a pályaudvar mellett gyülekezett, ahol a Lengyelországot megszálló nácik a gettóból odaterelt zsidókat bekényszerítették a marhavagonokba. 1942 júliusa és szeptembere között mintegy 300 ezer embert vittek vasúton a Treblinkai megsemmisítő táborba. A felvonulók színes szalagokat viseltek, a Holokauszt varsói áldozatainak neveivel.