Szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése vasárnap hajnalban

 

Az adatbázis karbantartása és rendszerfejlesztés miatt vasárnap hajnali 1 és 2 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése - tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a karbantartás alatt nem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek váltására, utóbbi esetében az egyenlegfeltöltés is szünetel. A szolgáltató felhívja a HU-GO regisztrációval rendelkezők figyelmét, hogy a beavatkozás alatt a bírságriasztási, az érvénytelen fedélzeti eszköz értesítési és az alacsony egyenleg értesítési kényelmi funkciók sem lesznek elérhetőek.

A karbantartás a fedélzeti eszközt (OBU) használó ügyfeleket nem érinti, de nekik is rendelkezniük kell a megfelelő egyenleggel az útdíjak bevallásához a megjelölt időszakra.

A NÚSZ javasolja, hogy az érintettek az úthasználati jogosultságot elővételben vegyék meg a karbantartás előtt az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül SMS-ben, weben vagy applikációval – olvasható a közleményben.