Székely Vágta és Eurovíziós Kórusverseny, A Pendragon Legenda és Egy kupac kufli a közmédia hétvégi kínálatában

 

Ezen a hétvégén sem marad szórakozás nélkül az, aki a közmédia műsorát követi.

Már tradíció Magyarország miniszterelnökének előadása a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. Szombat reggel tíztől a közmédia élőben közvetíti Orbán Viktor beszédét a Duna World csatornán.

Amennyiben nem sikerült élőben követni a Székely Vágta izgalmait, akkor ezen a hétvégén a Duna csatornát ajánljuk minden érdeklődőnek. Szombaton délután háromnegyed egykor a csatorna műsorára tűzi az első részt, amiben az emlékezetes pillanatokat gyűjtöttük össze önöknek.

Szerb Antal művének feldolgozásával készül a Duna 14.45-től. A Pendragon legenda sokunk kedvenc olvasmánya, a filmváltozatban pedig olyan színészóriások játsszák a főszerepeket, mint Latinovits Zoltán, Darvas Iván, Tímár Béla és Halász Judit. Délután öttől madarasi ízekkel jön Borbás Marcsi a Gasztroangyalban. Szombat este fél nyolctól a Duna Televízió a Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke című magyar krimivel készül, az M5 csatorna pedig este nyolctól élőben közvetít az első Eurovíziós Kórusversenyről, ahol hazánkat a Bartók Béla Férfikar képviseli.

Az M2 gyerekcsatorna már szombat hajnalban várja a közmédia legfiatalabb nézőit. Reggel hattól a Misi mókus kalandjai c. bábfilmsorozatnak a Legjobb a hazai mogyoró c. részével indul az erőszakmentes műsorfolyam. Az M2 kínálatában megtaláljuk a legfrissebb magyar meséket (8.05-től Egy kupac kufli), valamint a német klasszikusokat is (15.40-től Grimm mesék – A halász meg a felesége). 18.10-től a Belle és Sébastien című francia családi filmmel készül a csatorna. 20.15-től az M2 Petőfi TV ifjúsági csatorna az Egyszer volt, hol nem volt sorozattal köszönti az idősebb korosztályt.

Nem telhet el szombat koncertek nélkül, 22.40-től a Magna Cum Laude zenél, végül az Indigo utca és Marge koncertfilmje adja az Estéd ritmusát.

A Székely Vágta második, egyben záró részét vasárnap háromnegyed egytől adja a Duna csatorna. Délután negyed hattól az M3 amerikai zenés filmklasszikussal, a Fehér karácsony c. filmmel készül, míg a Duna World csatornára érkezik a hétvége derbije, az Újpest FC-Ferencvárosi FC labdarúgó összecsapás. A Dunán 19.35-től a Bigyó felügyelő amerikai akció-vígjátékot láthatják nézőink, majd este kilenctől A cég c. amerikai akcióthrillert, végül a Charlie Wilson háborúja c. filmet 23.40-től, reklámok és megszakítások nélkül.

Az M3 csatorna vasárnap este 20.45-től francia tudományos-fantasztikus filmmel, a Beszélő robotokkal, míg az M2 Petőfi TV vasárnapi filmklubjában Az esőcsináló c. amerikai filmdrámával várja a közmédia nézőit.

Nincs televízió a közelben? Kövesse élőben, online, mobilján vagy táblagépén a közmédia műsorait szerte az országban, látogasson el a mediaklikk.hu oldalunkra!