Egyre menőbb vért adni!

 

Véradó kampányt indít a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Véradó Szolgálat. A nyár kritikus időszak, mert a szabadságolások miatt kevesebb a véradó, ám a balesetek száma nem, hogy csökken, hanem emelkedik.

Nyáron csökken a véradói aktivitás, nehezebb megszólítani a véradókat ezekben a hónapokban – mondta Dr. Nagy Gábor a Magyar Vöröskereszt főigazgató helyettese. Hozzátette: sajnos a meleg időszakban is ugyanannyi véradóra van szükség, mert a felhasználás mennyisége nem csökken, sőt növekszik a meleg időben.

A fesztiválokon hálás dolog vért gyűjteni, az alkoholfogyasztás ellenére, nagyon sok tudatos véradó van, aki még az aktív szórakozás előtt átesik a procedúrán – mondta Nagy Sándor a Magyar Vérellátó Szolgálat szakmai Főigazgató-helyettese.

Mint mondta: arra törekszenek, hogy nyári időszakban oda helyezzék ki a standjaikat ahol az aktív véradók a legnagyobb számban megtalálhatóak.

Egy évben több mint 13 ezer véradó eseményt szervez a Magyar Véradó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közösen, egyre több kampányt indítanak a közösségi médián keresztül, hogy megszólítsák az aktív lakosságot.

Azt érzékelik, hogy egyre menőbb dolog vért adni a fiatalok körében.