Ők tartoznak a legtöbb pénzzel a NAV-nak

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 121 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a második negyedévben, a lista első helyén egy budapesti lakcímű nő, Volkova Ekaterina Jurjevna állt június végén 1,442 milliárd forint adóhiánnyal és 1,324 milliárd forint bírsággal.

A NAV negyedévente teszi közzé azok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg.

A második negyedévben 121 adózónál állapítottak meg nagy összegű adóhiányt, közülük 78 társaság, 43 pedig magánszemély.

A második legnagyobb adóhiányt a budapesti székhelyű International Marketplace Trade Kft.-nél tárták fel, 1,253 milliárd forintot, amihez 699 millió forint jogkövetkezmény társul.

A magánszemélyek közül a kakucsi illetőségű Fajt Zoltánnak és a gyugyi Szabó Lászlónénak van még a jogkövetkezményekkel együtt milliárdon felüli tartozása (1,113 milliárd, illetve 1,449 milliárd forint), de 500 millió forint feletti összeget követel az adóhatóság a budapesti Szejfeddin Ádámtól és a gyáli Kusnyir Lajostól is. További 12 magánszemélynek 100 millió forint felett van a tartozása a bírságokkal együtt.

A már említett céggel együtt hat társaság – egy kivétellel mind fővárosi – tartozik a jogkövetkezményekkel együtt 1 milliárd forintnál többel az adóhatóságnak. Ezek a Lubiz Box Kft. (1,521 milliárd forint), a Furian Group Kft. (1,161 milliárd forint), a Stone Global Guard Kft. (1,047 milliárd forint), a debreceni Ferli Duo Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (1,865 milliárd forint) és a Compact Holding Kft. (1,831 milliárd forint).