Mostantól bármilyen fájlt küldhetünk a népszerű csevegővel

 

Új funkcióval bővül a WhatsApp legújabb frissítése: motantól bármilyen fájlt megoszthatunk az applikáció segítségével.

A WhatsApp korábban csak dokumentumok, fényképek és videók megosztását támogatta, ám a legújabb frissítéssel 100 megabájtig – iOS-en 128 megabájtig –  bármi mást is elküldhetünk. Az applikációval így az APK-fájltól kezdve az MP3-mon át bármilyen fájlt megoszthatunk másokkal.

A frissítés hasznos lehet azok számára, akik például exe fájlt szeretnének megosztani, de azok számára is segítség, akik munkahelyükön WhatsAppot használnak e-mail helyett.

Whatsapp_900-494

“Hatalmas előnye van annak, hogy mostantól bármely típusú fájlt elküldhetünk a WhatsApp-on keresztül. Ami még fontosabb, az, hogy 100 megabájtig küldhetünk, azt jelenti, hogy például aktivisták privát üzenetben kiváló minőségű fényképeket és videókat oszthatnak meg emberi jogi célokra” – mondta Nathan Freitas, a biztonsági szoftverekkel foglalkozó Guardian Project igazgatója a Mashable-nek.

Alkalmazásokat is megoszthatunk

“Bár fennáll annak a veszélye, hogy a WhatsApp Android-alkalmazások rosszindulatú verzióinak terjedését okozhatja, mégis nagy előnye van annak, hogy az emberek közvetlenül megoszthatnak alkalmazásokat is, így nem szükséges belépni például az App Store-ba. Ez nagy segítség lehet azoknak, akik olyan országban élnek, mint Szaúd-Arábia, Oroszország vagy Kína, ahol bizonyos alkalmazások tiltottak vagy cenzúráltak, vagy ahol például a Google Play egyáltalán nem létezik ” – fűzte hozzá.

Az új funkció a webes alkalmazásban is működik.

További újítás, hogy immár az applikáción belül is láthatjuk az alkalmazással készített képeket és videókat, és automatikusan albumokba helyezi azokat. Ezen kívül az applikáció már nem tömöríti az elkészült fotókat, így a képek kiváló minőségűek maradhatnak.