FINA: az ellenzék kritizál, a Fidesz egységre szólít fel

 

A Fidesz arra kéri az ellenzéki pártokat, tegyék félre "kicsinyes hatalmi érdekeiket és ne fúrják" a vizes világbajnokságot.

Az MSZP, a DK és az Együtt szerint korrupció, káosz és fejetlenség jellemzi a pénteken kezdődő vizes vb-t. Az MSZP közleményében azt írta: a magyar sportolóknak szurkolnak, a Fideszt viszont elszámoltatják a vizes vb-vel kapcsolatban.

A szocialisták szerint felemás érzésekkel várja a közvélemény a budapesti világbajnokságot, hiszen miközben mindenki szurkol a magyar sportolók sikeréért, az emberekben “jogos a düh és a felháborodás, hogy a Fidesz-kormány még a magyar sport egyik ünnepét is képes beszennyezni korrupcióval, indokolatlanul brutális túlárazásokkal és az azeri wifi-botránnyal”.

Varju László DK-alelnök közleménye szerint “rémálom” volt a világbajnokság szervezése és előkészítése. A politikus szerint a költségek az eredetileg tervezett háromszorosára, 150 milliárd forintra rúgnak, a rendezvényhez kapcsolódó közbeszerzéseken pedig “fideszes magánzsebekbe vándorolhattak milliárdok”. Közölte: ki fogják vizsgáltatni a vizes vb körüli “brutális árazásokat”, de tiszta szívvel szurkolnak a magyar sportolóknak.

Spät Judit az Együtt elnökségi tagja szintén közleményben jelezte, hogy a párt aktivistái molinót függesztettek ki a Dagály-fürdőnél a vizes vb “170 milliárd forintos lopásairól”. A politikus szerint az Együtt szívből drukkol minden magyar sportolónak, aki rajthoz áll a vb-n, de tiltakoznak minden további stadionépítés és minden világverseny-rendezés ellen.

A Fidesz-frakció az ellenzéki kritikákra úgy reagált: “savanyú a szőlő”, hiszen a Gyurcsány-Bajnai kormányok nem tudtak ilyen rendezvényt szervezni. A Fidesz szerint “nincs a világon” még egy olyan ország, ahol az ellenzék a saját országa sikertelenségére játszana és egy ilyen nemzetközi esemény ellen ágálna.

Hangsúlyozzák: Magyarország még soha nem rendezett akkora sportversenyt, mint a vizes világbajnokság, amely a világ harmadik legnagyobb sporteseménye, és amelyre Magyarország “beugróként” rekordidő alatt készült fel.

“A világbajnokság sikeréért több ezer magyar dolgozik és több millió magyar szurkol. Arra kérjük az ellenzéket, hogy tegyék félre kicsinyes hatalmi érdekeiket, ne fúrják a vizes vb-t, hanem szurkoljunk együtt közösen Magyarország sikeréért” – írta közleményében a Fidesz.