Életre szóló ajándékot kapott a Petőfi TV legnagyobb rajongója

 

Nincsenek barátai, most mégis nagyon sokan kívántak neki boldog születésnapot, ráadásul a közmédia ifjúsági sorozatának szereplőivel is találkozhatott az Asperger-szindrómás Szonja.

Egy hétig gyűjtötték a szülinapi kívánságot a Petőfi Tv műsorvezetői és munkatársai egyik legnagyobb rajongójuknak, az Asperger-szindrómás Horváth Szonjának. Az aláírásokat a Holnap tali című közmédiás websorozat színészei személyesen adták át a 14. születésnapját ünneplő lánynak.

A találkozással egyik legnagyobb vágya teljesült. Szonjának nincsenek barátai, ezért édesanyja Facebook-oldalán kezdett el jókívánságokat gyűjteni gyermekének.

Erre figyelt fel a Petőfi TV – az M2 esti, ifjúsági sávjának – szerkesztősége is, így végül Szonja a sok jókívánság mellett kedvenceivel, a Holnap tali szereplőivel ünnepelhetett. Ráadásul a középiskolások életét bemutató ifjúsági sorozat rajongója nemcsak a színészekkel találkozhatott, hanem részt vehetett a sorozat egyik epizódjának balatonalmádi forgatásán is.

Szonja születésnapját végigkísérte a Petőfi TV stábja is. A kislány édesanyjával egy éjszakát tölthetett a Balaton-parti város egyik luxus szállodájában.

Medvegy Anikó, a Petőfi TV csatornaigazgatója  elmondta, először üdvözlőkártyákat kezdtek el gyűjteni, aztán akkor gondoltak, hogy egy egész hétig folytatják az akciót. A következő ötlet pedig az volt, hogy Szonja a héten meg meglátogatná a Holnap tali forgatását is. „Úgyhogy az egész hetünk a Petőfi TV-ben Szonja 14. születésnapja körül forgott” – mondta a csatornaigazgató.

Édesanyja szerint ez a találkozás életre szóló élményt jelent kislányának.