Üdítő Pillanat – ez a Balaton kávéja

 

Forrón, hidegen, feketén, színesen! Megszületett A Balaton kávéja a baristák májusi viadalán, egy citrommal, naranccsal és szirupokkal megalkotott jeges kávé, és a rendezvényen emellett kiderült, ki lett a legjobb balatoni kávémester. De nem csak a cím és legjobb kávé megtalálása volt a gyenesdiási rendezvény célja, hanem a hajdan híres tóparti kávéházi kultúra újbóli életre keltése, valamint a minőségi kávék elterjesztése is. A főszervező volt a Balatoni Nyár hétfői adásának vendége.

Úgy kerül a citroma kávéba, hogy a hölgy, aki bátran bánik az ízekkel, az eredeti óhajként megfogalmazott könnyű elkészíthetőséget ezzel az ízzel oldotta meg – számolt be a díjnyertes kávéalkotás elkészítésnek körülményeiről Somogyi Zoltán „Max” a Duna nyári műsorában hétfőn.

Egy kérdésre válaszolva kijelentette: nagyon tágítja a kávéval szemben támasztott elvárásokat, mert amikor megkóstolják, nem a kávéval fognak találkozni.

Somogyi Zoltán elárulta az összetevőkről: van benne popcorn-szirup, ez a megfogalmazás szerint egy kekszes, süteményes alapot ad, a citrusok pedig a frissességükkel vannak jelen benne.

Ízlett mindenkinek

Természetesen a műsorvezetők is megkóstolták az Üditő Pillanatot, a kóstolás után Rátonyi Kriszta narancsos kekszesnek titulálta az ízét, ezzel műsorvezető társa, Vida Péter is egyetértet. Mellettük a helyszínen járókelők is megkóstolták, akiknek szintén ízlett az alkotás.

Koffeinmentes változatban is elkészíthető – erősítette meg Somogyi Zoltán a műsorvezetői felvetést.

Egy “böcsületes kávé” a Balaton partján

Azonban a különféle kávéknál nagyobb céljuk is volt az immáron másodjára megrendezett bajnoksággal Somogyi Zoltánéknak, hiszen a céljuk az, hogy életet leheljenek a tóparti kávéfogyasztási-kultúrába, hogy „lehessen egy böcsületes kávét inni” a tó partján – fogalmazott az ötletgazda.