Vádat emeltek a fonyódi kuruzsló ellen

 

Kuruzslás vétsége miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy 56 éves férfival szemben, aki szakirányú végzettség nélkül, országszerte az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet végzett.

A vádlott egy meghamisított, reflexológusi képesítés megszerzését igazoló bizonyítványra tett szert. Különböző internetes oldalakon – magát orvosnak, természetgyógyásznak, csontkovácsnak feltüntetve – hirdette tevékenységét és az országban ellenszolgáltatás fejében, rendszeresen folytatta a hirdetésben megjelölt tevékenységet.

2015 tavaszán, nyarán az egyik Balaton-parti településen „rendelt” rendszeresen a vádlott, magát orvos-csontkovácsként hirdetve és alkalmanként 8-10 személyt fogadva.

Itt kereste fel a vádlottat a rendszeres orvosi kezelés alatt álló helyi sértett is, aki a vádlott javaslatára abbahagyta addigi gyógyszerei szedését és a tőle vásárolt készítményeket szedte. Rövid idő alatt annyira leromlott a sértett állapota, hogy a szakorvos által felírt gyógyszerek szedése mellett, több mint egy éves kezeléssel lehetett jelentős javulást elérni.