Öt nélkülözhetetlen eszköz, amit vigyünk el nyaralni az okostelefonnal

 

Nem csak fogkefére és túracipőre van szükség: lássuk be, mobil nélkül már elképzelhetetlen egy jól sikerült nyaralást összehozni.

Ne hagyjuk otthon azokat az alapvető tartozékokat, amelyek nélkül nem lehet kényelmesen utazni, videózni, fotózni.

Az alábbi eszközök mindegyike kapható az itthoni üzletekben, hazai és külföldi webshopokban egyaránt. Igencsak különböző árakon és minőségben.

1. Hordozható miniakkumulátor

Nézzünk szembe a tényekkel: akármit állítanak a gyártók, egész napos okostelefon-nyúzás (navigáció, filmezés, fotózás) alatt lemerül mindegyik és az esti fotókhoz már nem marad szuflája.

Nélkülözhetetlen eszköz a hordozható akkumulátor, de egy-egy méretes darabot háromszor is meggondol a tulajdonosa, hogy hurcolja magával. Nyaraláshoz jobb ötlet mini Power Banket vinni, ami a kulcstartón fityegve is elfér: elég, ha egyszer képes feltölteni a mobilt.

Power Bank hordozhato akkumulator

2. Nyomkövető

Nem kell idegesen keresgélni többé a kulcscsomót, ismeretlen helyen parkoló autót, pénztárcát – szinte bármit – ha akasztunk vagy ragasztunk rá pénzérme méretű, Bluetoothos nyomkövetőt, például TrackR, vagy Chipolo jeladót.

TrackR nyomkövető biléta (Fotó: TrackR UK)

Használatuk egyszerű: töltsük le a hozzájuk tartozó appot az okostelefonra, hangoljuk össze a kettőt és már működik is, mutatja, merre van az eszköz.

Az alkalmazás bármikor meg tudja mondani, hogy honnan jelentkezett be utoljára a jeladó.

Az elemek akár egy-másfél évig is bírják. Némelyikhez vízálló tok is kapható.

3. Gorilla vagy Octopus állvány

Pótolhatatlan eszköze a mobillal fotózóknak, hiszen este vagy éjszaka gyakorlatilag lehetetlen nélküle fotózni: zsebben össze lehet hajtogatni, s egészen lehetetlen helyekre, faágra, kapukra, hidak oszlopaira feltekerhető a hajlítható lábaival.

Természetesen megfelelő szoftverre van szükség, amelyikkel hosszú záridővel, 100-as ISO-val is lehet exponálni.

mobilallvany es bluetooth taviranyito

Jól jön hozzá egy filléres műanyag kütyü, a Bluetooth távirányító, hogy távolról is tudjunk rezzenésmentesen fényképezni.

4. Vízhatlan Bluetooth-hangszóró

Nem éppen nélkülözhetetlen, de vízparton mókás a Bluetooth-hangszóró (a mobil is vízhatlan tokban lapuljon, a sós tengervíz ellensége az elvileg vízálló új okostelefonoknak).

vezeteknelkuli vizallo bluetooth hangszoro

Egyes típusok kapcsolóival a hívásokat is lehet fogadni-kihangosítani.

5. Hordozható csomagmérő

Például a repülős utazásoknál hamar visszahozza az árát.

csomagmero

Már visszautazáskor, a csomagolás után kiderülhet, hogy túlsúlyos lett a bőrönd.