Figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt

 

A hőmérséklet délután általában 32 és 37 fok között valószínű.

A több-kevesebb napsütés mellett nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, a délután képződő gomolyfelhőkből pedig elszórtan valószínű zápor, zivatar. A több helyen megerősödő déli, délnyugati szél Sopron környékén és a Kisalföldön viharossá fokozódhat. Átmenetileg zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A hőmérséklet délután általában 32 és 37 fok között valószínű, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 26 és 31 fok közé csökken a hőmérséklet.

Zivatar, hőség és szél miatt is adtak ki figyelmeztető előrejelzést

Tovább fokozódik a hőség; sokfelé 25, az Alföld nagyobb részén és a Dél-Dunántúlon, a magasabb éjszakai hőmérséklet miatt pedig a Kisalföldön is 27 fok felett alakul a középhőmérséklet. A Dél-Alföld egyes részein 29 fokot meghaladó középérték is várható.

Figyelmeztető előrejelzés mára. Forrás:met.hu

Figyelmeztető előrejelzés mára. Forrás: met.hu

Helyenként – legnagyobb eséllyel a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, valamint az Északi-középhegység térségében – alakulhat ki zivatar, melyhez viharos (60-85 km/h) szélrohamok, rövid ideig tartó intenzív csapadék (15-25 mm) és jégeső társulhat. Heves zivatarnak is van esélye elsősorban a Dél-Dunántúlon és az Alföldön, amelyet károkozó szélroham (> 90 km/h) és nagyméretű jég (> 2-3 cm) kísérhet.

Figyelmeztető előrejelzés mára. Forrás: met.hu

Figyelmeztető előrejelzés mára. Forrás: met.hu

Napközben a délies szelet a Dunántúl északnyugati részén viharos lökések kísérhetik.