Mától fokozott vízirendészeti ellenőrzés a Velencei-tavon

 

Megkezdték a nyári fokozott ellenőrzést a gárdonyi vízirendőrök. Figyelmeztetnek, büntetnek és ha kell, mentenek. A Velencei-tavon öt éve nem volt halálos vízibaleset.

Két hajóval járják mostantól a strandok környékét és a nagyobb tisztásokat a gárdonyi rendőrkapitányság vízirendészetének munkatársai. Azt nézik, hogy a fürdőzők és a vízi játékokat, sporteszközöket használók betartják-e a biztonsági előírásokat. A rendőrök szerint a sportolók és a horgászok többsége szabálytisztelő. Azokkal van gond, akik figyelmen kívül hagyják a viharjezést, esetleg nem tudják, hogy mire való egy gumimatrac, vagy egy vízibicikli és így magukat sodorják veszélybe.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője, Bodó Miklós őrnagy azt mondja, akit szabálytalanságon érnek, azt általában figyelmeztetik, kirívó esetekben azonban a büntetés sem maradhat el. Mindezt a fürdőzők biztonsága érdekében – teszi hozzá.

A rendőrök tavaly 78 embert mentettek ki a Velencei-tóból. Idén már több mint negyvenet. pedig még a szezon elején vagyunk. Június elején volt olyan viharos nap, amikor húsz, bajba került embert segítettek partra.