A metró után a HÉV-vel is gondok vannak

 

A metró után már a HÉV-vel is gondok vannak, a Batthyány tér és a Margit híd közötti alagútban sebességcsökkentést rendeltek el az aggasztóan szaporodó hajszálrepedések miatt - írta a Népszava.

A Batthyány tér és a Margit híd közötti agyonhasznált HÉV-alagútban keletkezett eddig meglévő repedések mellé újabbak alakulnak ki az alagút “tetején” közlekedő fonódó villamosok okozta fokozott igénybevétel miatt – derült ki a BKV válaszából, amit az újság megkeresésére küldött.

A helyzet komolyságát jelzi, hogy a pályaszakaszon sebességcsökkentésre kötelezték a fonódó villamosokat is. “A HÉV-alagút födémje feletti közlekedés feltételeit a Nemzeti Közlekedési Hatóság határozta meg számunkra, végzésük alapján 2016 szeptemberétől 25 km/h sebességkorlátozást vezettünk be az érintett szakaszon.

A hatósági állásfoglalás szerint a korlátozást addig kell fenntartani, amíg az alagútban tapasztalt hajszálrepedések terjedése műszakilag teljesen megoldódik” – közölte a közlekedési társaság.

Az alagútban a Batthyány téri állomásra 20 kilométeres sebességgel haladhatna be a szerelvény, de ezt 10 kilométerre csökkentették. Ám a repedések terjedése így sem szűnt meg, ezért az alagút felett közlekedő villamosok sebességét is mérsékelték.