Széllel és jéggel érkezett a vihar a nyugati országrészen

 

Szekszárdon tombolt a vihar, perceken keresztül esett a jég. Kezdetben cseresznye méretű, majd diónyi nagyságú is hullott. A csapadékot nem bírták elvezetni a csatornák. Az utcákon térdig gázoltak a helyiek a vízben. Az egyik belvárosi utcát le is kellett zárni, mert az autók elsüllyedtek a vízben - hangzott el az M1 Híradójában.

Diónagyságú jég hullott az égből Szekszárdon kora reggel, másodpercek alatt lepte el a jég az utcákat. Később tűzoltók szivattyúzták a vizet a város mentőállomásán, a város utcáin a csatornák nem bírták elvezetni a vizet.

Az egyik lakótelepen óriási pusztítást okozott a vihar. Teljesen elöntötte a víz a lakóházak közti utcákat. Térdig érő vízben mentették, amit menteni tudtak a lakók. Azt mondták, ekkora esőt még nem láttak itt. Több autó tengelyig merült a vízben, aki tudta, azonnal száraz helyre tolta, de több jármű használhatatlanná vált.

Kapolcson traktorokkal lapátolták a vizet és a domboldalról elmosott hordalékot. A településen megteltek az árkok és az utcán is állt a víz. A községre hajnalban csapott le a vihar, még jég is esett.

Folyamatosan zajlik a károk elhárítása Kárpátalján, ahol két nappal ezelőtt fákat döntött ki a vihar, és volt olyan hely is, ahol egy téglafal omlott egy autóra. Több száz háztartás maradt áram, víz vagy éppen gáz nélkül.

Vajdaságot sem kerülték el a pusztító viharok. Magyarkanizsa községben több településen is orkán erejű szél tette tönkre a lakóházak tetőszerkezetét, de a termőföldeken is hatalmas a kár. A legnagyobb pusztítást a vajdasági Ilonafalván okozta a vihar.

Az előrejelzések szerint vasárnap délután is záporokra és zivatokra, néhol jégesőre is lehet számítani.

Kapcsolódó tartalom