Százezer forintot adott át Koko a Gyermekszív Alapítványnak

 

Először rendezték meg a Futókapcsolatok Félmaratont Budapest kapujában, Törökbálinton. A futóversenyen különlegességeként a bátor jelentkezők sörfogyasztó futamban is résztvehettek. Az események Kovács "Koko" István egy jótékonysági program nagyköveteként 100 ezer forintot adományozott a Gyermekszív Alapítványnak, melyből a szívbeteg gyerekeket gyógyító klinika a géppark fejlesztésére fordítja a teljes összeget.

Hangos tapsoltak a nézők, amikor elkezdődött a törökbálinti futóverseny. Az egyik fő cél az egészséges életmód népszerűsítése volt. Az indulók több távon is teljesíthették a versenyt. A fiatalabbak 2 kilométert tettek meg, a felnőttek 6, 11 és 23 kilóméteres szakaszok között választhattak.

A bátrabbak viszont úgynevezett Bierathlon számban, azaz sörfogyasztó futamban is kipróbálhatták magukat. Itt a versenyzők egy kijelölt 220 m-es pályán 10 kört kellett fussanak. Mindezt úgy, hogy minden egyes kör után 2 dl sört kellett elfogyasztaniuk.

A versenyt Tresó György nyerte meg, aki azt mondta: számos versenyen indult, de ez még számára is újdonság volt.

A versenyen elfogyasztott italok árából befolyt nyereséget jótékony célra ajánlották fel.

A SHARE nevű sör esetében azonban ez más napkon is így van. ”A cél, hogy választhassanak egy olyan sört, amivel civil szervezetek vagy alapítványok munkáját támogatják. Profitunk 100%-a a környezetünk fejlesztésén dolgozó szervezeteknek adományozzuk” – mondta Alvégi Lóci, a SHARE alapítója.

Az eddig befolyt profitot a program nagykövete, Kovács “Koko” István adta át a “Szívbeteg gyermekek védelmében” alapítványnak.

Az alapítvány a pénzból olyan korszrű gépeket vásárol, amellyel megkönnyítik a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermek Szívsebészeti osztályának működését.