Óriási károkat okozott a vihar országszerte

 

Óriási károkat okoztak az elmúlt napok viharai az országban - a romok eltakarítása még mindig tart, a helyreállítási munkák pedig akár hetekig is eltarthatnak - hangzott el az M1 Híradójában.

A biztosítók egyelőre megbecsülni sem tudják a kár mértékét. Problémát okoz az is, hogy nagyon sok embernek nem volt biztosítása. Az ő megsegítésükre gyűjtést indítottak a segélyszervezetek. És ami még rosszabb hír, hogy holnap újabb viharok jöhetnek.

Megállás nélkül dolgoztak a tűzoltók péntek délután Orosházán. A hirtelen lecsapó vihar szinte letépte a házak tetejét és gyökerestől tépte ki a fákat. A helyiek azt mondták szörnyű erővel érkezett az eső és a szél. Kaposfőt sem kímélte a vihar, itt is mindenütt leszakadt faágak és kidőlt fák hevertek az úron és a járdákon. Több családi ház teteje is megrongálódott.

A héten már másodszor okozott hatalmas károkat a vihar országszerte. Szerdán a Borsod megyei Megyaszón volt olyan utca, amelyben az összes ház megsérült. A károsultak megsegítésére azonnal gyűjtést indítottak a szegélyszervezetek. A Katolikus Karitász 10 millió forint gyorssegélyt adott a viharkárok helyreállításához.

Az Ökumenikus Segélyszervezet pedig építőanyaggal és tisztítószerekkel segíti a bajbajutottakat.