Tovább burjánzik a Czeglédy-ügy

 

Szeged tele van korrupciós ügyekkel, ezt bizonyítja az is, hogy Botka László szocialista polgármester egyik személyes megbízottját: Czeglédy Csabát több milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsították meg - erről beszélt Szabó Bálint, aki több Szeviép-ügy károsultat is képvisel.

A szegedi közgyűlésen is téma volt a Czeglédy-ügy. A KDNP arra emlékeztette Botka Lászlót, hogy Czeglédy Csaba több ezer diákmunkást is becsapott. Botka László érdemben nem válaszolt, azt mondta: szerinte kriminalizálják Czeglédy Csabát.

A Szeviép-ügy több milliárddal megkárosított vállalkozók egyik csoportját képviselő vállalkozó a városi közgyűlés előtt felidézte azokat a szerinte korrupciógyanús ügyeket, amik a városvezetéshez köthetők, így például a parkolóbérletek ügyét és azt, hogy ezúttal a polgármester egyik személyes megbízottját gyanúsították meg több milliárd forintos költségvetési csalással.

Rabláncon és bilincsben vezették múlt héten Czeglédy Csabát a Szegedi Járásbíróságon. A szombathelyi szocialista képviselőt és 8 társát azzal gyanúsítják, hogy tagja egy bűnszervezetnek, amelyik több milliárd forint adót csalt el. Ezzel párhuzamosan egy az ő érdekeltségébe tartozó diákmunkaszövetkezet egyik pillanatról a másikra bezárt, ezzel pedig több ezer diák maradt fizetés nélkül.

A Czeglédy- üggyel kapcsolatban a KDNP szegedi képviselője is válaszokat várt. A polgármester érdemben nem válaszolt a kérdésre.

Botka Lászlót ezután a többmilliós luxusórájáról is kérdezték, amit pénteken is viselt a közgyűlésen. A márkás karóra miatt többen is bírálták a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét, miután programjának az a mottója, hogy „Fizessenek a gazdagok”.