Online piactér és ingyenes hirdetőoldal segíti a felvidéki magyaroknak

 

Felvidéki magyar kistermelőket és vásárlóikat megszólító online piacteret, és egy ingyenes hirdetői oldalt is indított a helyi magyar őstermelők segítése, illetve a közösségen belüli kereskedelem megkönnyítése érdekében a Libertate polgári társulás.

A szervezet a kulturális és közéleti programok szervezése mellett, a felvidéki magyarság gazdasági gyarapodását célzó eszközökkel is segíti a helyi közösség megerősödését.

Elsőként a felvidéki magyar vállalkozásokat összegyűjtő, és azok elérhetőségeit és profiljait röviden bemutató honlapot indítottak. Ezt követte egy felvidéki magyar őstermelőket kiszolgáló, ingyenes online piactér. A szervezet célja az volt, hogy összekösse a kiváló minőségű alapanyagokat kínáló helyi magyar gazdálkodókat a háztáji termékek iránt érdeklődőkkel. Az elképzelés azzal is számol, hogy alapul szolgálhat a termelő és a vásárló közti, közvetlen, hosszú távon működő bizalmi kapcsolat kiépítéséhez.

haztaji_sk

“A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók keresik a magasabb értéket képviselő háztáji termékeket, de sokan nem is tudják, hogy a közelükben milyen kiváló termelők vannak, és pont ebben segít a háztáji.sk” – mondta kezdeményezésükről Németh Róbert a Libertate polgári társulás elnöke.

A szervezet legújabb projektje, a termek.sk honlaptól azt várják, hogy élő adatbázisként szolgálja a felvidéki magyarokat, online térként, ahol bárki kínálhat használt vagy akár új terméket is, és mindezt ingyenesen.