Megbírságolta a Lánchíd Rádiót a médiatanács

 

A médiatanács 225 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Lánchíd Rádió Pécs szolgáltatóját, miután egy márciusi műsorhetében a rádió kevesebb hírműsort és a helyi közélettel foglalkozó, mindennapi életet segítő műsorszámot, valamint több ismétlést tett közzé a szerződésében vállaltakhoz és a törvényi előírásokhoz képest.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t: a szolgáltató két napon egyáltalán nem adott le nemzetiségi műsorszámot.

A közlemény hangsúlyozza: a médiatanács jogkövetkezmény alkalmazásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügy összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmény adott formáját, mértékét.

Közölték azt is: az egyedüli induló, az LB Rádió Kft. sugározhat a Derecske 94,7 MHz pályázatának nyerteseként a Médiatanács döntése alapján. A helyi kereskedelmi rádió modern könnyűzenei slágereket, saját műsorvezetőkkel készített hírműsorokat, kulturális és helyi közlekedési információkat kínál majd a hallgatók számára.

A tájékoztatás szerint a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi kereskedelmi frekvencia pályázatán a médiatanács teljesített hiánypótlás után a Kredit Holding Kft.-t is pályázati nyilvántartásba vette. Az Esztergom 98,1 MHz pályázatán a testület nyilatkozattételre hívta fel a Hold Reklám Kft.-t, ugyanakkor a Tatabánya 96,7 MHz eljárásában megtagadta a Regionális Rádió Kft. pályázati nyilvántartásba vételét alaki érvénytelenség miatt, míg az LB Rádió Kft.-t és a Blue Hill Media Kft.-t hiánypótlásra szólította fel.