Folyamatosan beszámol a Múzeumok Éjszakája programjairól az M5

 

A közmédia M5 kulturális csatornája médiapartnerként színes összeállításokban harangozza be a Múzeumok Éjszakáját, majd számol be a rendezvénysorozat programjairól folyamatosan.

Az M5 csatornán már június eleje óta minél több színét próbálják megmutatni a rendezvénysorozatnak – mondta el Dér Ágnes csatornaigazgató a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hozzátette: kulturális híradó minden nap látható az M5-ön, június 19-től pedig új műsorral bővült a kínálat: a KulTÚRA roadshow most például Győrben, a Szent László napok alkalmából templomi falikép-sorozatot bemutató kiállításról jelentkezik.

A múzeumok éjszakája alkalmából a kulturális híradó összefoglalót ad a budapesti múzeumok programjairól, a Magyar Nemzeti Galériából, Országos Széchenyi Könyvtárból, de megmutatják Arany János kincseit, a Toldi eredeti kéziratát is – mondta el a csatornaigazgató.

 

A vidéki helyszínek közül kiemelt figyelmet kap Debrecen, amely reformáció-emlékév alkalmából, Kodály Zoltán kötődése és Szabó Magda jubileuma miatt is központi helyszín. Olyan kincset tudtak hazahozni, melyet a magyar emberek több száz éve nem láthattak: Bocskai István fejedelmi díszbuzogányát tekinthetik meg az érdeklődők a Múzeumok Éjszakáján – fűzte hozzá Dér Ágnes.

Hozzátette: a Hétvégi belépő című műsor több vidéki és budapesti helyszínről jelentkezik.