Meglőtték a thai királyt biciklizés közben egy játékpisztollyal

 

Hivatalos nyomozás indult egy bajor tini ellen, aki játékpisztolyával meglőtte a mellette bicikliző thai királyt.

Furcsa támadás történt június 10-én a bajorországi Erdingben. Egy 13 és egy 14 éves fiú két játékpisztollyal szórakozott, mikor elbiciklizett mellettük egy férfi. A tinik azonnal “tüzet nyitottak”, állítólag nem tudták, kire céloznak. Szerencsétlenségükre éppen Thaiföld új királyát, Maha Vajiralongkornt lőtték szét műanyag lövedékekkel.


Mivel a “támadó fiúk” egyike 14 évnél fiatalabb, neki nem kell felelnie tettéért. Azonban 14 éves társa ellen vizsgálat indult – őt súlyos testi sértés kísérletével vádolják. A helyzetén tovább rontott, hogy a király ugyanazon az útvonalon biciklizett vissza, mint amerre ment, és a fiúk a visszaúton is észrevették és rögvest tüzet nyitottak az irányába.

Maga a király nem tett feljelentést, de kísérete panaszt emelt.

Maha Vajiralongkorn új thai királyt még nem koronázták meg, mivel nemzete még mindig gyászolja apját, az elhunyt Bhumibol Adulyadej thai uralkodót. Az új király Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában tanult, és rengeteg időt tölt külföldön. 2016-ban egy villát is vásárolt magának egy bajor falunál.