Újra startol a Kapcsolódj be a közvetítésbe! program

 

A tavalyi hat után idén nyolc fiatal vehet részt a Kapcsolódj be a közvetítésbe! című, roma és hátrányos helyzetű fiataloknak meghirdetett gyakornoki programban.

A nyertesek csütörtökön Budapesten vehették át az erről szóló dokumentumot Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és Vaszily Miklóstól, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatójától.

Balog Zoltán kiemelte: a média a tájékozódás, a művelődés és a szórakozás fontos eszköze, ezért is fontos, hogy milyen képet sugároz a magyar nemzethez tartozókról. A hátrányos helyzetű, elsősorban a roma fiatalokat úgy kapcsoljuk be a média világába, hogy az önképük alakuljon, és azt a képet is tudják alakítani, ami erről a nemzetiségről Magyarországon van” – tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: teljesen új minőséget jelent, hogy napjainkban 350 ezer fiatal részese az állam által támogatott tehetségprogramoknak.

Vaszily Miklós azt emelte ki: büszkeségre ad okot ez a gyakorlatorientált program, mert a gondolat, a tett és az eredmény hármasságát adja, a szaktárca és az MTVA összefogásában.

Hangsúlyozta: médiavállalat-vezetőként kettős a felelőssége, “egyszerre kell megmutatnunk és képviselnünk Magyarország színes nemzeti hagyományait, a nemzeti kisebbségek színes világát, és közben azt is tudjuk, azért is dolgoznunk kell, hogy a bemutatáson kívül hiteles és szakmailag képzett munkavállalók dolgozzanak nálunk, és mutassák be ezt a világot magyar nézőinknek”.

Az eseményen elhangzott: a tavalyi induló évben hat, most nyolc fiatal vehet részt a programban, amelyet a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül hirdetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A költségeket Balog Zoltán miniszteri keretéből finanszírozzák.

Az egy éven át tartó program tavalyi résztvevői közül ketten – Balogh Krisztina és Szénási Réka – már az MTVA belsős munkavállalói.