Mégsem tetszik a letöltés: miként kapjuk vissza a pénzt?

 

Néha a megvett alkalmazás nem tudja, amit ígért, a zenét meg benéztük: ilyenkor a gyorsaságon múlik, hogy visszakapjuk-e a kifizetett összeget a Google Play áruháztól.

Alkalmazás és játék

Igen egyszerűen működik a visszatérítés a Playről: ha a letöltött appal vagy játékkal bármilyen okból elégedetlenek vagyunk, a letöltéstől számított két órán belül visszakapjuk a teljes összeget.

Nyissuk meg a mobilon az áruházat, s balra, a háromvonalas, hamburgeres menüben válasszuk a Saját alkalmazások és játékok opciót, keressük meg a nem kívánt alkalmazást, s ne az Eltávolítás, hanem a Visszatérítés gombot válasszuk.

visszaterites2

Ha kifutottunk a két óra türelmi időből, már csak az „Eltávolítás” aktív. Még marad egy – nem túl nagy esélyekkel kecsegtető – lehetőség: a Play áruházban a program alatt az „E-mail küldése” opcióban a fejlesztőnél vezethetjük elő kifogásainkat.

E-könyv

Többnyire igazán elegáns, 7 napos visszatérítési időt adnak e-könyv vásárlása esetén, de egyes köteteknél – érdemes figyelni – csak rövid idő áll rendelkezésre.

Lehet próbálkozni a Google Play ügyfélszolgálatánál is.

Videó

Ha a videó technikailag lejátszhatatlan (s nem a mi készülékünk beállításai hibásak), akkor 120 napig visszatérítést igényelhetünk (ez a lehetőség fennáll az e-könyvek esetében is), ha nem töltöttük le, akkor általában 7 nap – egyes esetekben 3 perc áll rendelkezésre, hogy visszakérjük a pénzt.

Zene

A Google szintén csak technikailag lejátszhatatlan, a számítógépre offline le nem töltött zenék árát téríti vissza 14 napig.