Ismét Magyarországra jön Placido Domingo

 

Csütörtöktől kezdődik a pécsi Plácido Domingo Classics nevű nemzetközi fesztivál, amelyen a világhírű spanyol tenor is fellép majd. A program csütörtöktől vasárnapig tart. A nyitónapon rögtön egy különleges operapiknikre várják a vendégeket.

Szerdán már a próbák zajlottak, a New Yorki Metropolitan Opera énekesei a Pannon Filharmonikusok zenészeivel a pécsi Kodály központban gyakoroltak.

Pécsen már szinte minden készen áll a kezdésre. A városba több ezer kultúrakedvelőt várnak a nemzetközi fesztivál idejére.

A spanyol tenor nevével fémjelzett 4 napos fesztivál több szempontból is különleges lesz: egyrészt az opera mellett operett és musical is szerepel a programban, ezen kívül pedig névadója 30 év után lesz látható majd ismét operában Magyarországon.

Plácido Domingonak a magyarországi fellépés alkalmából a Real Madrid elnöke is üzenet:

“Kedves Plácido!
Csatlakozom ennek a sikerekkel teli életpályának a megérdemelt elismeréséhez. Nemzetközi személyiség vagy, hála tehetségednek, munkádnak és annak az egész életre szóló elhivatottságnak, hogy minden nap felülmúljad önmagadat. Azok a szerencsések, akik a barátaid lehetünk, büszkék vagyunk arra, amit a világban képviselsz. Egyike vagy hazánk kiemelkedő nagyköveteinek, aki ezekkel az értékekkel irányította egész pályáját. Nemcsak mindannyiunk csodálatát érdemled ki, de milliók szeretete is övez téged, akiknek eljutottál a szívükig.
Végül a legjobbakat szeretném neked kívánni ebben a csodálatos országban, Magyarországon, ahol egyik nagy mítoszunk Puskás Ferenc született.
Összeköt bennünket a Real Madrid iránti nagy szenvedély. Büszkék vagyunk rá, hogy ennek a klubnak tiszteletbeli tagjai között tudhatunk, de mindenekelőtt büszkeség számomra, hogy a barátod lehetek.
Nagy ölelés, Plácido.”

Plácido Domingo június 24-én a Traviatában lép színpadra a pécsi Expo Centerben. Partnere Marina Rebeka szoprándíva lesz, aki első alkalommal látható Magyarországon.