Idén is lesznek terápiás nyári táborok Fóton

 

Idén nyáron is megszervezi komplex terápiás táborait a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának foglalkozásaira járó gyerekeknek.

A táborok a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító program támogatásával valósulnak meg. A programra olyan gyerekek jelentkezhettek, akik év közben is jártak terápiás foglalkozásokra. Mivel a táborok létszáma betelt, a szervezők erre az évre már nem tudnak jelentkezőket fogadni – közölte az NGYSZ hétfőn az MTI-vel.

Gyermekek hintáznak a magas-kötélpálya óriás hintáján a krónikus beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatásával foglalkozó hatvani Bátor Táborban, ahol megkezdődtek a nyári turnusok - a Bátor Tábor daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint vérzékenységgel (hemofília) kezelt gyermekek és családjaik számára kínál komplex terápiás rekreációs programokat; a kórházak együttműködésének köszönhetően a turnusokban 2001-óta mintegy 2400 táborozó vett részt (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Gyermekek hintáznak a magas-kötélpálya óriás hintáján a krónikus beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatásával foglalkozó hatvani Bátor Táborban, ahol megkezdődtek a nyári turnusok – a Bátor Tábor daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint vérzékenységgel (hemofília) kezelt gyermekek és családjaik számára kínál komplex terápiás rekreációs programokat; a kórházak együttműködésének köszönhetően a turnusokban 2001-óta mintegy 2400 táborozó vett részt (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Az első tábor célja a gyermekek szenzoros integrációjának fejlesztése a lovasterápia, a lovaglás, a lóval való foglalkozás és népi játékok segítségével június 26. és 30. között. A meghívott külsős terapeuták a tábor alapkoncepciójának megfelelően tervezik meg mozgásfejlesztő, kognitív képességeket fejlesztő, kézműves és egyéb terápiás foglalkozásaikat. A gyógypedagógiai lovaglást és lovastornát, valamint a terápiás foglalkozásokat szórakoztató szabadidős tevékenységek egészítik ki.

A meseterápiás táborban július 3. és 7. között mozgásukban akadályozott gyermekeknek vehetnek részt. A program célja a gyermekek és a lovak közötti kapcsolat kialakítása és gazdagítása, felhasználva a mesék világát. A július 10. és 14. között megvalósuló élményterápiás táborba az iskolás korosztályt várják tematikus napokkal. A program célja, hogy a lehető legváltozatosabb formában, a játékokon keresztül fejlesszék, tanítsák a lovasterápiára járó gyermekeket.

Az utolsó tábort július 17-től 21-ig tanulásban és értelmileg akadályozott, érzékszervi, mozgásfogyatékossággal és pszichés problémákkal küzdő kamaszok részére rendezik. A tábor egyik legfontosabb célja, hogy a lovasterápiára járó gyermekeknek – akik közül sokan már haladó lovasok – bemutassák a Speciális Olimpia lovas versenyszámait, és hogy elméletben és gyakorlatban is képet kapjanak a versenyszámokról, versenyzési lehetőségekről.