Feliratokkal népszerűsítik a Balatont

 

Hatalmas BALATON feliratok kerülnek ki több vízparti településre. Az a cél, hogy a turisták által készített fotók elterjedjenek és így még több ember látogasson el a Balatonhoz. Hamarosan visszatér a strandidő is.

Az első vakációs hétvégén nem volt igazi strandidő a Balatonnál – ennek ellenére családok és baráti társaságok is próbálgatták a vizet.

Balatonszárszón – különleges délelőtti látványosságként – egy közös, tíz méter hosszú képen valamennyi jellegzetes helyi szép épületet és partszakaszt megörökített egy nemzetközi művészcsoport. A településen élők szerint a Balaton hagyományos értékei mellett érdemes a különféle művészeti ágakat bevonni a turisztikai kínálatba.

Balatonbogláron pedig a Balaton Napját ünnepelték, ami évek óta a tóparti települések közös nyárnyitó ünnepe. Ma egy adott időpontban 10 településen koccintottak egyszerre a Balaton Borával. Az olaszrizling mind az északi, mind pedig a déli part egyik tradicionális bora.

Keszthelyen pedig a homokvárak mellett mostantól egy óriási Balaton felirat is a tóra irányítja a figyelmet.

A MOL Nagyon Balatont szervező VOLT Produkció és a Magyar Turisztikai Ügynökség hagyományteremtő szándékkal 2017-től – minden nyáron – 4 balatoni településnek adományoz egy-egy közterületi installációt. Idén a négy BALATON feliratot Keszthely, Révfülöp, Zamárdi és Tihany kapja.