Ariana Grande tiszteletbeli „manchesterivé” válhat

 

Várospolgárságot érhet a jó cselekedet.

Manchester Városának Tanácsa július 12-én tárgyalja azt a rendelet tervezetet, mely szerint nem manchesteri polgároknak is adható várospolgársági cím abban az esetben, amennyiben valaki sokat tesz a városért.

Ariana Grande második machesteri koncertjén. Fotó: Rex Features

Ariana Grande második machesteri koncertjén. Fotó: Rex Features

Ismert, a Manchester Arenában történt május 22-i tragédia sokkolta nem csak a várost, hanem egész Európát. Az amerikai énekesnő Ariana Grande a huszonkét halálos áldozatot követelő robbantás után nem sokkal egy másik koncertet szervezett, melynek 50 ezer látogatója 3 millió fonttal segítette az érintett családokat.

Nagyon egyedi és körülményes módja eddig is volt a városnak arra nézve, hogy kivételes esetben machesterivé tegyen nem odatartozó embereket, de ezzel a joggal a 2000-es években csak négy alkalommal élt Manchester. Most egy gyorsabb és rugalmasabb megoldással el akarják ismerni Ariana Grande nagyszabású tettét.

„Ennél jobb alkalmat keresve sem találhattunk volna.” – mondta Richard Leese tanácselnök, majd így folytatta: „Gyűlölet és félelem helyett bátorságot és szeretetet képviselt Ariana a második koncerttel. Ő a tökéletes példa arra, hogy miért adományozzuk ezt a címet.”