Több tucat határsértést akadályoztak meg a déli határon

 

Magyarország területén 2017. június 12-én 0 óra és 2017. június 12-én 24 óra közötti időszakban a rendőrök 2 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron - közölte kedd hajnalban a police.hu.

Mint írták, a rendőrök és a katonák 65 főt akadályoztak meg abban, hogy az ország területére lépjenek a magyar-szerb határon. Magyarország területén 1 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Később, már június 13-án 27-en Ásotthalomnál próbálkoztak, de őket a rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

Mint azt a rendőrség honlapja megírta, a Csongrád megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2017. június 13-án valamivel éjfél után, az 5511-es út 6-os kilométerénél tartóztatták fel a migránsokat, akik magukat irakinak, szírnek, indiainak és pakisztáninak vallották. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Hárman haltak meg az utakon

Azt is közölte az ORFK, hogy az elmúlt 24 órában a rendőrök 64 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 3 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 3 személy vesztette életét, 11 súlyos és 50 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 176 személyt fogott el, közülük 41 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 112 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 186 személyt állítottak elő, köztük 92 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 8 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 138 esetben foganatosítottak.