Elfogták és megtörték a Kék Bálna megálmodóját

 

Megtört kihallgatása alatt a 26 éves moszkvai postás, aki a közismert Kék Bálna közösségi médiajáték segítségével több mint 30 fiatal lányt tartott bűvkörében. Ilya Sidorov azt is bevallotta, hogy ő álmodta meg és hozta létre az eddig 130 tini öngyilkosságát előidéző kegyetlen kihívást.

Úgy tűnik, megtalálhatták a Kék Bálna online kihívás megálmodóját. A kegyetlen játék egyik fő adminisztrátora egy Ilya Sidorov nevű orosz férfi, aki kihallgatása során állítólag bevallotta, hogy ő álmodta meg és üzemeltette a brutális médiajátékot.

A játék lényege, hogy a fiatalokat egyre veszélyesebb kihívások elé állítják, majd a játék ötvenedik napján közlik velük az utolsó feladatukat: végezniük kell magukkal.


Vonat elé ugró lány miatt kérdezték ki

Sidorovot elsőként egy 13 éves lány öngyilkossági kísérlete miatt kérdezte ki a rendőrség. A fiatal lány karján Kék Bálna-féle sebek és szúrások voltak, és éppen egy vonat elé készült volna ugrani Yetkul falujában, mikor a rendőrség a nyomára akadt. A lányt sikerült megmenteni, de kórházi kezelésre szorult szúrt sebei miatt.

A rendőrség ezután házkutatási parancsot szerzett, és átvizsgálták Sidorov ingatlanját. Összesen 5 mobilt, egy táblagépet és rengeteg SIM-kártyát foglaltak le a tisztek.

Mindent bevallott a kihallgatás alatt

A férfit a kihallgatása alatt megtörték a tisztek. Sidorov bevallotta, hogy  ő egyedül 32 kiskorú lányt “gyűjtött be” az interneten, és arra utasította őket, hogy tegyenek kárt magukban. Azt is bevallotta, hogy ő a Kék Bálna fő adminisztrátora. A férfit jelenleg az Urál menti Cseljabinszki régióban tartják fogva, addig itt marad, amíg a nyomozás tart. Ha elítélik, öt éves börtönbüntetés várhat rá.

Sidorov nem az egyetlen elkapott adminisztrátor: a 21 éves Philipp Budeikint már elfogta az orosz rendőrség. Ő 16 lányt próbált rávenni az öngyilkos kihívásra az interneten.

Kapcsolódó tartalom