Vasárnap a gombáké a főszerep a Budakeszi Vadasparkban

 

A Magyar Mikológiai Társaság hálójátéka révén az érdeklődők megismerkedhetnek a gombák varázslatos világával, információkat kaphatnak többek között élővilágban betöltött szerepükről. A vadaspark ezenfelül gombákkal kapcsolatos feladványokkal, labirintusokkal és színezővel is várja a látogatókat.

Vasárnap a Budakeszi Vadasparkba látogat a gombákkal kapcsolatos biológiai, egészségügyi és környezetvédelmi ismeretek terjesztését, a hazai gombafajok védelmét támogató Magyar Mikológiai Társaság négyállomásos hálójátéka. A programokon való részvétel a belépő árán felül ingyenes- írja közleményében a szervezet.

A Budakeszi Vadaspark látogatói a Magyar Mikológiai Társasággal közös június 11-i programon betekintést nyerhetnek a gombák titokzatos világába: tanulhatnak az élővilágban betöltött szerepükről, illetve megismerkedhetnek a gombagyűjtés és – fogyasztás alapvető szabályaival is.

Világító tölcsérgomba. (Fotó: AFP)

Világító tölcsérgomba. (Fotó: AFP)

A gombaszakértők továbbá a 2017-es Év gombájáról, a rókavörös árnyalatú, világító tölcsérgombáról árulnak el titkokat azért, hogy a mérges gombákkal kapcsolatos ismereteket minél szélesebb körben ismerhesse meg már a legfiatalabb generáció is.

A Budakeszi Vadaspark ezen kívül főképp gombákkal kapcsolatos, játékos, interaktív feladványokkal, labirintusokkal és színezővel várja az érdeklődő családokat.