Újjáéledhet a hazai fegyveripar

 

Több pénz jut jövőre a biztonságra: összesen 107 milliárd forintos plusszal számolhat a rendvédelmi terület, benne a rendőrség is. Cserélik a járműveket és a fegyvereket, és a határellenőrzésre is több pénzt költhetnek majd 2018-ban. Emellett folytatódik az illetményemelés, újra 5 százalékkal többet vihetnek haza a rendvédelmi dolgozók.

A biztonság a legfontosabb közösségi érték, amely meghatározza a mindennapjainkat –mondta az M1 Ma este című műsorában Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette, ebben a jelenlegi migrációs helyzetben a biztonságra kell többet fordítani. Megerősítjük a rendőrséget – magyarázat.

5 milliárd forintot költenek a jövőben a gépjárművek amortizációs cseréjére. Cél, hogy „a rendőrök legalább olyan jó autókkal rendelkezzenek, mint ellenfeleik”. A határellenőrzési rendszer erősítése mellett a fegyverzet cseréjére fordítanak még nagyobb összeget.

Kontrát Károly úgy fogalmazott, újjá kell éleszteni a hazai védelmi ipart. A tervek szerint a rendőrség és a honvédség kézifegyvereit magyar üzemben magyar emberek állítanák elő.

A rendőrök anyagi megbecsülésére is további összegek állnak majd rendelkezésre.

2010 óta több mint 7100 fővel emelkedett a rendőrség állománya. Komoly érdeklődés van a korábban állandó létszámhiánnyal küzdő szervezetnél az életpálya programnak köszönhetően – mondta Kontrát Károly. Hozzátette, eredményes a kormány által indított toborzás is.